Doorgaan naar content

Gehaktbrood met olijven en walnoten, omwikkeld met spek

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snipper de rode uien fijn, en doe hetzelfde met de groene en zwarte olijven en de basilicum.

  3. Rits de tijmblaadjes van hun stengel en doe ze samen met de ui en de olijven in een grote mengkom. Voeg hier ook de 2 eieren aan toe en meng alles door elkaar.

  4. Hak de walnoten grof en doe ze mee in de mengkom.

  5. Was je handen, voeg het gehakt toe aan de mengkom en meng alles goed door elkaar.

  6. Gebruik het paneermeel om de juiste structuur te krijgen. We gaan het gehaktbrood in een cakevorm maken, dus het hoeft niet zo stevig te zijn als voor gehaktballen bijvoorbeeld.

  7. Neem de cakevorm en leg een plakje spek half op de bodem en laat het met de andere kant uit de cakevorm hangen. Herhaal dit tot heel de cakevorm ‘bedekt’ is met speklapjes.

  8. Neem het gehaktmengsel en vul de cakevorm, druk goed aan.

  9. Vouw de speklapjes over de bovenkant van het gehaktbrood, wissel links en rechts af zodat je een mooi patroon krijgt.

  10. Gaar het gehaktbrood 50 minuten in de oven.

  11. Laat het gehaktbrood 10 minuutjes rusten voor je het uit de vorm haalt!

Tip van je keurslager

Een origineel gehaktbrood! De olijven zorgen voor een zuiderse toets en de walnoten geven het geheel een ‘bite’! Het spekjasje maakt het geheel dan weer heel feestelijk!

Dragon kip souvlaki met groene couscoussalade

Gehaktbrood met olijven en walnoten, omwikkeld met spek

Gemarineerde lamskoteletjes met orzotto van witte asperges