Voor de saus: meng 6 eetlepels sojasaus met 4 eetlepels sesamolie en een beetje gesnipperde lente ui. Zet apart.
Snij de halve komkommer in schijfjes en meng met 1 eetlepel rijstazijn en een theelepel sesamzaadjes. Zet afgedekt in de koelkast, dit wordt onze snelle komkommer kimchi.
Meng 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel ketjap in een kommetje. Snij de lente ui in ringetjes, hak de look fijn en voeg toe aan het mengsel. Voeg er ook 1 theelepel sesamolie en 1 theelepel sesamzaad aan toe. Meng alles goed.
Bak het gehakt rul in een koekenpan. Doe bovenstaand mengsel mee in de pan en laat even verder bakken.
Was de spinazie en laat uitlekken. Snij de kastanjechampignons in schijfjes en zet apart. Schil de wortels en snij in dunne reepjes (juliennes). Snij de halve courgette ook in juliennes en zet apart.
Kook de rijst volgens de verpakking en hou warm.
Wok nu telkens in een beetje sesamolie bovenstaande groentjes en zet ze telkens apart. Dus niet alle groenten door elkaar. De groenten moeten gaar zijn, maar toch nog voldoende beet hebben!
Bak 4 spiegeleitjes.
Koreaanse bibimbap met gehakt en snelle komkommer kimchi
Bereiding
Ongeveer 30 minuten bereidingstijd
Tip van je keurslager
Neem 4 stenen kommen en schik daarin alles tot een mooi geheel, met het spiegelei als laatste erbovenop. Werk af met sesamzaadjes en lente ui. Serveer met de frisse komkommer kimchi en de soja-sesamsaus.