Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Verwarm de oven op 240 graden.

  2. Pel en snij de halve gele ui zeer fijn, doe hetzelfde met het teentje look.

  3. Snij de speklapjes in blokjes en hou apart.

  4. Neem een grote pot met een dikke bodem en verwarm de 50 gram boter op een zacht vuur. Voeg de ui en de look toe, laat zachtjes garen ZONDER te laten kleuren.

  5. Voeg al roerend de bloem toe.

  6. Blijf roeren op een zacht vuurtje tot de bloemgeur en -smaak volledig verdwenen zijn.

  7. Giet beetje bij beetje de melk bij de roux. Blijf roeren.

  8. De saus mag gerust een 10-tal minuutjes zacht koken, zo is de bloemsmaak zeker verdwenen. Blijf af en toe roeren!

  9. Bak de spekblokjes in een koekenpan, laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

  10. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en hou opzij.

  11. Voeg de kazen toe aan de saus en zorg dat ze volledig gesmolten zijn.

  12. Doe de saus samen met de helft van de uitgelekte spekblokjes bij de pasta, meng alles goed door elkaar en giet in een grote ovenschaal. Proef en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.

  13. Strooi de overgebleven spekblokjes erover.

  14. Zet de ovenschaal in de oven tot je een mooi korstje krijgt, je kan de oven ook gerust op grillstand zetten.

Aziatische gehaktballetjes

Bombetta pesto met gebakken champignons risotto

Carpaccio van varkensfiletgebraad