Pasta met kippengehakt balletjes, broccoli en broccoliroomsaus

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g pasta
  • 600 g kippengehakt
  • 1 eigeel
  • enkele eetlepels panko of paneermeel
  • 2 broccoli's
  • 1 ui
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 dl room
  • bladpeterselie
  • 100 g gemalen kaas

Bereiding:

  • Kook de pasta gaar in kokend gezouten water.
  • Giet af, spoel onder koud water en besprenkel met olijfolie.
  • Snij de broccoli in roosjes en de kern van de broccoli in stukken.
  • Stoof de stukken aan in wat boter of olijfolie met een fijngesneden uitje.
  • Bevochtig met de kippenbouillon en de room.
  • Laat zachtjes koken, voeg er voor de kleur wat bladpeterselie aan toe en mix fijn.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Kook de broccoli-roosjes op in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  • Meng voor de balletjes het gehakt met de panko en het eigeel.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Maak er balletjes van en bak ze aan in olijfolie.
  • Meng de pasta met de saus, de broccoli en de balletjes.
  • Doe er de kaas over en gratineer in de oven.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt