1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Was je handen en rol balletjes zo groot als pingpongballetjes van het kippengehakt. Dat zouden er een 20-tal moeten zijn.
3. Omwikkel elk balletje met een stukje Parmaham. Druk nog even aan en zet opzij.
4. Snij de halve bloemkool in roosjes en doe ze in een grote mengkom.
5. Besprenkel de roosjes met wat olijfolie en rasp er 50 gram Parmezaanse kaas over. Kruid met peper en zout en schud ze goed door elkaar zodat de Parmezaanse kaas aan alle roosjes plakt.
6. Neem 2 ovenroosters en leg op allebei een bakpapier. Verdeel de roosjes over 1 rooster, en de balletjes over de andere.
7. Zet in de oven voor 30 minuten. Tot de balletjes gaar zijn (kerntemperatuur 75 °C)
8. Ondertussen maken we de roomsaus.
9. Pel en snipper de sjalot en de look fijn. Neem een sauspan en stoof de sjalot samen met de look glazig in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Doe er ook al 50 gram pistachenootjes bij.
10. Doe de room en de mascarpone erbij en laat zachtjes inkoken, af en toe roeren. Proef en kruid met peper en zout.
11. Kook de linguine zoals vermeld op de verpakking.
12. Giet de pasta af en meng met de romige saus.
13. Verdeel de pasta over de borden en leg er nog wat geroosterde bloemkoolroosjes en kippenballetjes op. Werk af met wat pistachenootjes, geraspte Parmezaanse kaas en wat verse peper van de molen!