Doorgaan naar content

Taco shells met gekruid gehakt en prei

Bereiding

Ongeveer 30 minuten bereidingstijd

  1. Snij 1 ui in ringen, doe in een kommetje en overgiet met rode wijnazijn. Zet afgesloten in de koelkast.

  2. Snij de overige ui in fijne stukjes en zet apart.

  3. Snij de tomaten in fijne blokjes (het sap en de zaadjes mogen weg) en zet apart.

  4. Snij de komkommer in fijne blokjes en zet apart.

  5. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes en zet apart.

  6. Laat de kidneybonen uitlekken en zet apart.

  7. Was en snij de prei in ringetjes.

  8. Bak het gehakt rul in een kleefpan samen met de stukjes rode ui en de prei.

  9. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de helft van de tomatenblokjes en de kruidenmix toe. Roer alles goed door elkaar en schraap het aanbaksel van de op de bodem los: dat zit boordevol smaak!

  10. Doe alle overige ingrediënten in (kleurrijke) kommetjes en zet op tafel.

  11. Zet de hete pan op tafel en laat iedereen z’n eigen taco’s samenstellen.

  12. Je kan de tacoschelpen ook al op voorhand vullen, bestrooien met de geraspte kaas en eventjes in de oven zetten.

Aziatische gehaktballetjes

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Dragon kip souvlaki met groene couscoussalade