Doorgaan naar content

Het is week van de steak-friet bij je Keurslager!

Het is de week van de steak-friet! Het beste moment voor jouw Keurslager om deze Belgische favoriet in de kijker te zetten! Bij je Keurslager kies je voor vlees van topkwaliteit, liefst lokaal geproduceerd en dicht bij huis gekocht. Bourgondisch genieten met een klassieker! Wat wil je nog meer? 

Zeg niet zomaar steak!

Rundvlees is enorm gevarieerd. Er bestaat een uitgebreide keuze aan rassen met elk hun eigen smaak. Denk aan het roodbont ras uit het Kempische landschap, dat mals en dieprood van kleur is, en een volle smaak heeft. Of denk aan onze nationale trots, het Belgisch witblauw: supermals, smaakvol vlees met weinig vet. Daarnaast zijn er nog andere bijzondere rassen die stuk voor stuk hun eigen karakter hebben, zoals:

  • Limousin: dit ras staat bekend om zijn malse en smaakvolle vlees met fijne vezel voor extra sappigheid.

  • Blonde d'Aquitaine: zacht en mager vlees met een subtiele smaak.

  • Hereford: een bekend vleesras dat vooral geroemd wordt om zijn natuurlijke, volle smaak en sterk gemarmerd vlees.

  • Aberdeen Angus: gevierd om zijn sappigheid en de verfijnde smaak, met een mooie marmering van vet voor extra malsheid.

  • Simmental: komt oorspronkelijk uit de Alpen en biedt een sappige en smaakvolle steak, geliefd door fijnproevers.

Streng gecontroleerd

Eén ding heeft het rundvlees van bij ons gemeen: smaak en topkwaliteit. Wist je dat bijna nergens rundvlees zo streng gecontroleerd en gesoigneerd wordt als in België? Zowel op de wei, als op het verkooppunt. Wil jij weten welk vlees het lekkerst is voor jouw steak-friet? Vraag het dan aan jouw Keurslager

Tip: probeer eens gegrilde steak met gebakken zoete aardappel en sjalottensaus

Ben je op zoek naar een smakelijk en eenvoudig recept om te variëren op de traditionele steak-friet? Probeer dan deze gegrilde steak met gebakken zoeteaardappel, pastinaak en sjalottensaus. Smakelijk!

Gegrilde steak met gebakken zoete aardappel en pastinaak en sjalottensaus