Snij de kipfilet in blokjes van een 3 tal centimeter.
Mix 150 gram Griekse yoghurt met de blaadjes dragon (verwijder de houterige steeltjes) en 1 koffielepel peper en 1 koffielepel zout. Mix ook een eetlepel olijfolie onder het geheel.
Doe de kippenblokjes in een mengkom en overgiet met de yoghurt marinade, meng alles met propere handen mooi door elkaar en zet afgedekt in de koelkast. Minstens een uurtje, maar 2 of 3 mag zeker ook.
Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking, los 1 blokje kippenbouillon op in het kookwater. Laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast.
Schil met een dunschiller 150 gram platte courgette slierten. Brede schillen snij je in de lengte in 2. Marineer ze in het sap van 1 limoen en zet ze in de koelkast.
Breng in een steelpan wat water met een snuifje natrium bicarbonaat aan de kook en blancheer de aspergepunten heel kort. Laat ze schrikken onder koud water, laat ze uitlekken en zet apart in de koelkast.
Doe hetzelfde met de erwtjes.
Snij de komkommer in heel kleine blokjes, zet opzij in de koelkast.
Snipper de verse koriander en de verse munt heel fijn, zet apart.
Maak op metalen stokjes souvlaki van de kippenblokjes.
Grill ze af boven hete kolen of in een grillpan. Vet je gietijzeren rooster of grillpan goed in met zonnebloemolie.
Grill de aspergepunten ook even heel kort mee
Doe alle groenten in de koude couscous, samen met de fijngesneden koriander en munt. Meng alles goed door elkaar, proef, en kruid met peper en zout.
Schep op elk bord een bergje frisse couscous salade en leg daarop een gegrilde kip souvlaki!
Dragon kip souvlaki met groene couscoussalade
Bereiding
Ongeveer 30 minuten bereidingstijd
Tip van je keurslager
De kip souvlaki kan je makkelijk een aantal uur op voorhand laten marineren. Ook de couscous salade kan je al op voorhand maken. Zo hoef je enkel nog de souvlaki à la minute af te grillen voor een origineel lente recept! We marineren de kip in een yoghurt dragon marinade, de melkzuren in de yoghurt breken de enzymen van het vlees zachtjes af, waardoor de kip veel malser wordt, een eeuwenoud trucje!
Heel lekker met tzatziki, een tuinkruiden yoghurtsaus of looksaus!