Doorgaan naar content

Gehaktbroodje, kerstomaatjes met Provençaalse kruiden en gebakken krielaardappelen

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  1. Snij het sjalotje, de groene kruiden en de zongedroogde tomaat fijn. Meng dit samen met de kaas, de panko en het eigeel onder het gehakt. Kruid goed af met peper en zout. Maak er een broodvorm van en leg op een ingevette bakplaat.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Steek het gehaktbroodje in de oven, verlaag de temperatuur na 30 min tot 150°C. Bak verder af tot het mooi gaar is.

  3. Kook de krielaardappeltjes gaar en bak ze daaarna aan in olijfolie. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  4. Bak de kerstomaatjes kort aan in olijfolie, kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  5. Kook voor de saus de bruine fond in met de porto.

  6. Snij het vlees en dresseer alles op een bord.

Tip van je keurslager

Panko is een soort paneermeel uit de Japanse keuken, dat een knapperig korstje geeft aan gebakken of gefrituurde gerechten. Het is lichter en krokanter dan gewoon paneermeel.

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aziatische gehaktballetjes