Kook 6 eieren hard.
Schil de asperges met een dunschiller.
Kook water met wat zout in een grote pan.
Voeg de asperges toe als het water kookt
Kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten.
Schep de asperges op een schotel met keukenpapier om uit te lekken.
Splits ondertussen 6 eieren.
Klop de eidooiers goed los en voeg er het citroensap en witte wijn door.
Smelt de boter.
Zet een pan op een zeer laag vuur en klop het eimengsel zachtjes op tot het schuimig wordt.
Voeg zout en peper toe.
Haal de pan van het vuur en klop er beetje bij beetje de warme gesmolten boter door tot een romige saus.
Leg op ieder bord 6 a 8 asperges.
Leg er achteraan 2 dunne plakjes Cecina de Leon over.
Prak de gekookte eieren met een vork en strooi in een brede lijn over de asperges
Schenk er ook in een dikke lijn lauwwarme hollandaise saus over.
Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon
Bereiding
Ongeveer 20 minuten bereidingstijd