Doorgaan naar content

Gemarineerde lamskoteletjes met orzotto van witte asperges

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. We beginnen met de marinade voor het lam. Mix de blaadjes van 2 takjes verse rozemarijn met 4 eetlepels olijfolie, het sap van ½ limoen, 3 teentjes look, 1 eetlepel bloemenhoning samen met een beetje peper en zout.

  2. Verdeel de marinade over de lamskoteletjes en masseer het vlees even. Zet afgedekt in de koelkast. Dit mag gerust een paar uurtjes in de koelkast marineren!

  3. Snij de houterige uiteinden van de asperges en schil ze, hou de schillen bij.

  4. Breng een halve liter water aan de kook samen met de aspergeschillen. Laat dit op een zacht vuurtje met deksel erop rustig verder koken.

  5. In een andere pot doe je hetzelfde met 1 liter water en een blokje groentebouillon.

  6. Snij de asperges in schuine stukjes van 2 tot 4 cm, zet apart.

  7. Pel en snipper de ui fijn, zet opzij.

  8. Smelt in een grote, brede pot met dikke bodem op een zacht vuurtje een stevige klont goede boter samen met 2 eetlepels olijfolie.

  9. Stoof zacht de aspergestukken samen met de ui een tweetal minuutjes, ze mogen niet bruin worden!

  10. Voeg nu de orzo toe en roer alles goed door elkaar. Elk orzo korreltje moet blinken van de vetstof! Stoof al roerend een minuutje.

Tip van je keurslager

Geen lente zonder witte asperges! In plaats van de asperges te koken gaan we ze mee laten garen in een orzotto, een risotto maar dan met orzo. Doordat de asperges samen met de pasta en de bouillon zachtjes mee garen krijg je een perfecte bite! Dit in combinatie met fris zoet gemarineerde lamskoteletjes maakt het geheel een feestelijke lente maaltijd!

Aziatische gehaktballetjes

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Côte de Boeuf Ribstuk met grof zeezout en rozemarijn