1. Wrijf de lamsfilets langs alle kanten in met de ras el hanout kruiden. Laat een half uur, afgedekt en op kamertemperatuur, rusten.
2. Snipper de muntblaadjes fijn, zet opzij.
3. Verwijder indien nodig de pitten en harde topjes van de dadels en snij ze heel fijn. Zet apart.
4. Rooster de blanke amandelen in een hete, droge koekenpan. Schud regelmatig zodat ze niet verbranden! Zet opzij
5. Breng 350 ml water met 1 blokje kippenbouillon aan de kook, in een ruime kookpot.
6. Voeg de diepvrieserwtjes toe en wacht tot het water weer kookt. Laat 1 minuut koken.
7. Zet het vuur af en voeg de couscous toe, roer alles goed, dek af en laat 10 minuten staan.
8. Ondertussen kunnen we de lamsfilets bakken. Neem een koekenpan waarin de lamsfilets net mooi in passen en verhit deze om een middelhoog vuur.
9. Bak de lamsfilets een 2 à 3 minuutjes per kant in hete boter voor een mooi rosé resultaat.
10. Wikkel ze daarna losjes in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
11. Meng de versnipperde munt, de gesneden dadels, de geroosterde amandelen en de granaatappelpitjes onder de warme couscous.
12. Verdeel de couscous over de borden. Snijd de lamsfilets in plakjes en leg ze op de couscous. Voeg een dot Griekse yoghurt toe aan elk bord.
13. Garneer met extra muntblaadjes en granaatappelpitjes indien gewenst.