Home
Over ons
Blog
Recepten
Je keurslager
De wereld rond
Jobs
Pizza met chorizo, rode paprika, rucola en Parmezaanse kaas
4 personen
45 min + 90 min rijzen
Ingrediënten voor 4 personen:
Pizzadeeg:
450 g 00-bloem
2 dl water
36 g verse gist
enkele eetlepels olijfolie
zout
snuifje suiker
Salsa van paprika:
4 rode paprika's
1 grote ui
2 teentjes look
2 eetlepels mascarpone
Afwerking pizza:
2 rode paprika's
chorizo in dunne plakjes
enkele eetlepels Parmezaanse kaas
rucola sla
Bereiding:
Pizzadeeg: Doe de bloem op je werktafel, maak een kuiltje in de bloem en meng er de olijfolie, suiker en zout onder.
Los de gist op in lauw water en meng met de bloem. Kneed het deeg met de hand.
Als het deeg goed gekneed is, laten rijzen onder een vochtige handdoek gedurende 1,5 uur.
Salsa van paprika: Snij de paprika en de ui in stukken, plet de look en stoof alles samen aan in olijfolie.
Laat op een zacht vuurtjes stoven.
Voeg er de mascarpone bij en mix glad.
Kruid af met peper en zout.
Afwerking: Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit.
Leg op een bakplaat en besmeer met de salsa van paprika.
Werk af met enkele plakjes chorizo, reepjes rode paprika en Parmezaanse kaas.
Bak de pizza gedurende een 20-tal minuten.
Werk de pizza net voor het doorgeven af met de rucola en nog extra schilfers Parmezaanse kaas.
Druppel er eventueel nog een pittige rode peper-olijfolie over.
Tip van je
Keurslager
!
Jouw Keurslager in de buurt
Misschien ook leuk
Ontdek meer >
Brochette kids
15 minuten
4 personen
Spiesje van gegrilde keurslagerham en ananas
30 minuten
4 personen
Varkenshaasje met spinazie, tomaat en spek
4 personen