Doorgaan naar content

Pizza met chorizo, rode paprika, rucola en Parmezaanse kaas

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  1. Pizzadeeg: Doe de bloem op je werktafel, maak een kuiltje in de bloem en meng er de olijfolie, suiker en zout onder. Los de gist op in lauw water en meng met de bloem. Kneed het deeg met de hand. Als het deeg goed gekneed is, laten rijzen onder een vochtige handdoek gedurende 1,5 uur.

  2. Salsa van paprika: Snij de paprika en de ui in stukken, plet de look en stoof alles samen aan in olijfolie. Laat op een zacht vuurtjes stoven. Voeg er de mascarpone bij en mix glad. Kruid af met peper en zout.

  3. Afwerking: Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit. Leg op een bakplaat en besmeer met de salsa van paprika. Werk af met enkele plakjes chorizo, reepjes rode paprika en Parmezaanse kaas. Bak de pizza gedurende een 20-tal minuten. Werk de pizza net voor het doorgeven af met de rucola en nog extra schilfers Parmezaanse kaas. Druppel er eventueel nog een pittige rode peper-olijfolie over.

Bombetta pesto met gebakken champignons risotto

Carpaccio van varkensfiletgebraad

Ciabatta burgers