Pizza met chorizo, rode paprika, rucola en Parmezaanse kaas

4 personen
45 min + 90 min rijzen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Pizzadeeg:
  • 450 g 00-bloem
  • 2 dl water
  • 36 g verse gist
  • enkele eetlepels olijfolie
  • zout
  • snuifje suiker
  • Salsa van paprika:
  • 4 rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels mascarpone
  • Afwerking pizza:
  • 2 rode paprika's
  • chorizo in dunne plakjes
  • enkele eetlepels Parmezaanse kaas
  • rucola sla

Bereiding:

  • Pizzadeeg: Doe de bloem op je werktafel, maak een kuiltje in de bloem en meng er de olijfolie, suiker en zout onder.
  • Los de gist op in lauw water en meng met de bloem. Kneed het deeg met de hand.
  • Als het deeg goed gekneed is, laten rijzen onder een vochtige handdoek gedurende 1,5 uur.
  • Salsa van paprika: Snij de paprika en de ui in stukken, plet de look en stoof alles samen aan in olijfolie.
  • Laat op een zacht vuurtjes stoven.
  • Voeg er de mascarpone bij en mix glad.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Afwerking: Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit.
  • Leg op een bakplaat en besmeer met de salsa van paprika.
  • Werk af met enkele plakjes chorizo, reepjes rode paprika en Parmezaanse kaas.
  • Bak de pizza gedurende een 20-tal minuten.
  • Werk de pizza net voor het doorgeven af met de rucola en nog extra schilfers Parmezaanse kaas.
  • Druppel er eventueel nog een pittige rode peper-olijfolie over.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt