1. Snij de onderkanten van de little gems eraf en snij ze in de breedte in twee. Nu kan je alle blaadjes loshalen met de hand. Doe ze in een grote mengkom, met een beetje olijfolie.
2. Schil de appel, en snij hem in dunne partjes. Besprenkel met een beetje citroensap en voeg toe aan de salade.
3. Pel de hardgekookte eieren en snij ze elk in 4 partjes. Zet opzij.
4. Voor de dressing: mix, 6 eetlepels mayonaise, het resterende citroensap, 2 theelepels mosterd, 1 gepeld teentje look, 1 theelepel worcestershiresaus en 40 gram Beemster Very Old in een hakmolen tot een gladde dressing. Proef en kruid bij met peper.
5. Bak de schnitzel in een grote pan met een ruime hoeveelheid olie.
6. Schaaf de resterende oude kaas en zet apart.
7. Leg de gebakken schnitzels op keukenpapier, deze mogen afkoelen tot lauw.
8. Ondertussen kan je de borden dresseren. Neem diepe borden of kommen en vul deze met de little gems/appel salade.
9. Leg op elk bord 4 partjes hardgekookt ei, bestrooi met wat croutons en verspreid wat toefjes van de dressing.
10. Snij de schnitzels in reepjes en dresseer op de salade.
11. Werk af met de geschaafde oude kaas.