Stoofpotje van hert met peperkoek, witloof, butternut en gebakken krielaardappelen

4 personen
90 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g stoofvlees van hert
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl bruine fond
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 plakken peperkoek
  • 12 stronkjes jong grondwitloof
  • 500 g krielaardappelen
  • 1/2 butternutpompoen

Bereiding:

Bak het vlees mooi bruin aan, kruid met peper en zout.

Bevochtig met de bruine fond en rode wijn.

Voeg er de mosterd aan toe en laat zachtjes garen.

Snij de krielaardappelen in 4 en kook ze gaar in gezouten water.

Kuis de butternut op en snij in grove blokjes.

Kuis het witloof op en kook gaar in gezouten water.

Bak aan in boter samen met de butternutblokjes en aardappel.

Haal het vlees uit de jus en bind de jus met de peperkoek.

Kruid eventueel nog extra af.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt