Doorgaan naar content

Stoofpotje van hert met peperkoek, witloof, butternut en gebakken krielaardappelen

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  1. Bak het vlees mooi bruin aan, kruid met peper en zout. Bevochtig met de bruine fond en rode wijn. Voeg er de mosterd aan toe en laat zachtjes garen.

  2. Snij de krielaardappelen in 4 en kook ze gaar in gezouten water.

  3. Kuis de butternut op en snij in grove blokjes.

  4. Kuis het witloof op en kook gaar in gezouten water. Bak aan in boter samen met de butternutblokjes en aardappel.

  5. Haal het vlees uit de jus en bind de jus met de peperkoek. Kruid eventueel nog extra af.

Gegrilde steak met gebakken zoete aardappel en pastinaak en sjalottensaus

Gehaktbroodje, kerstomaatjes met Provençaalse kruiden en gebakken krielaardappelen

Grootmoeders vleesbrood