Verwarm de oven op 170 graden
Kook de 4 eieren hard, reken een tien minuutjes.
Koel de eieren onder koud stromend water, pel ze voorzichtig en zet ze apart.
Voeg peper en zout naar smaak toe aan je gehakt en meng goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in 4 ongeveer gelijke delen en rol 4 stevige bollen.
Duw elke bol plat, zoals een hamburger, leg een gepeld ei in het midden en vouw toe.
Rol er nu voorzichtig mooie ballen van. Met natte handen kan je mooie gladde ballen maken!
Bak de vogelnestjes aan in de helft van de boter in een koekenpan, ze hoeven enkel een korstje te krijgen. Draai ze regelmatig!
Leg de vogelnestjes in een ovenbestendige schaal en gaar verder in de oven voor een half uurtje op 170 graden.
Veeg de koekenpan even proper met een stukje keukenpapier en smelt de andere helft van de boter.
Stoof de grof gesneden ui en de fijngesneden look kort in wat bakboter. De ui mag glazig worden, maar niet bruinen.
Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het bouillonblokje, de bouquet garni en een scheutje water.Laat op een zacht vuurtje verder sudderen zonder deksel.
Haal de bouquet garni uit de saus en mix met een blender of met een staafmixer in een maatbeker.
Schep wat van de saus op een bord en leg daar een opengesneden vogelnestje op.
Bereiding
Ongeveer 30 minuten bereidingstijd
Tip van je keurslager
Heerlijk met pommes duchesses, puree of frietjes. Daar word je warm van. En waarom geen gegrilde groentjes?