Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 10 minuten bereidingstijd

1.     Verwarm de oven op 180 graden.

2.     Haal de rooster uit de oven en bedek met bakpapier.

3.     Leg de velletjes bladerdeeg open.

4.     Was je handen.

5.     Meng het gehakt met peper en zout.

6.     Verdeel het gehakt in 2 gelijke stukken, dan nog eens in 2 en nog eens in 2. Zo krijg je 8 ongeveer even grote porties (van een 60 gram).

7.     Rol van elk stuk gehakt en bol die je daarna tot worst rolt.

8.     Leg de worst op de rand van een velletje bladerdeeg, rol toe en leg met de ‘vouw’ naar beneden op het bakpapier.

9.     Bestrijk de bovenkanten met een beetje eigeel.

10.  Zet een 30 tal minuten in de oven.

11.  Zet de oven uit en open en laat de broodjes nog een 5 tal minuutjes rusten op de rooster in de oven zonder bakpapier. Op die manier blijft de onderkant ook krokant.

Tip van je keurslager

Met dit recept kan je trouwens eindeloos variëren! Gebruik eens wat andere (verse) kruiden in je gehaktmengeling, of wat geraspte kaas, maak eens kippen worstenbroodjes, …

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aziatische gehaktballetjes