Verwarm de oven op 100 graden. Kruid de koteletten met alleen zout. Gaar de koteletten 30 minuten op bakpapier op de rooster. Het trage garen op lage temperatuur zorgt ervoor dat het vet mooi smelt en veel smaak afgeeft!
Blancheer de asperges kort in kokend water met een snuifje bicarbonaat. Zorg dat ze nog beet hebben! Laat ze schrikken onder koud water en zet opzij.
Snij de wortelen in stukken zoals frietjes, blancheer ze tot gaar zijn maar nog wat beet hebben. Laat ze schrikken onder koud water en zet opzij.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel grondig met water en laat uitlekken.
Meng ½ tl paprikapoeder met ½ tl komijnpoeder en een snuifje gerookt paprikapoeder.
Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom en meng met de kruidenmengeling.
Verhit een pan met wat plantaardige olie en geef de gekruide kikkererwten een mooi korstje. Zet opzij.
Hak de helft van de koriander fijn.
Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Meng de koude couscous met een beetje olijfolie en de fijngehakte koriander.
Schik alles behalve de koteletten in een mooie kom. Heb je de couscous salade graag lauw of warm dan kan je ze altijd nog even in de oven opwarmen!
Haal de koteletten uit de oven en laat ze 5 minuutjes rustig.
Meng de yoghurt met een eetlepel harissa voor een pittige maar toch frisse saus.
Verhit een pan zonder vetstof en bak de koteletten kort maar heet aan. Denk eraan: ze zijn al gegaard, we willen enkel een mooi korstje!
Presenteer het geheel met wat verse korianderblaadjes!
4 personen 👨👩👧👦
60 minuten ⏰
Belgisch, Een Tikkeltje Anders
Feestgerechten
Typisch Belgisch
Winterse Kost
Brasvar kotelet op z’n Midden-Oosters
Bereiding
Ongeveer 60 minuten bereidingstijd