Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  • Meng het zeezout met enkele goede draaien peper uit de molen en gehakte rozemarijn.

  • Wrijf met dat mengsel de ribstuk in en laat een kwartier rusten op kamertemperatuur.

  • Wrijf het zoutmengsel dan zoveel mogelijk weg van het vlees en bestrijk met olijfolie.

  • Goed aanbakken op hete barbecue en dan op de zijkant van de barbecue op lagere temperatuur nog aan elke kant een 10-tal minuten garen.

  • Laat het gebraden vlees nog 5 à 10 minuten rusten maar draai het om in de helft van de rusttijd.

  • Doe er voor het serveren naar believen zwarte peper uit de molen en wat fleur de sel op.

Meer recepten zoals Belgisch, Een Tikkeltje Anders, Barbecue, Typisch Belgisch, & Lentegevoel

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon