Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  • Schil de “zeste” fijn van de citroenen en pers ze uit.

  • Snij de uitjes erg fijn.

  • Mix de platte kaas en de Pastis of Pernod en vul de fazant er mee op

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie en 25 gram boter in een pan en bak de fazant goudkleurig aan, aan alle zijden.

  • Voeg aan de pan de fijn gesneden uitjes toe, de rozijnen, de citroen”zestes” de helft van het citroensap en een beetje water.

  • Kruid met peper en zout en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

  • Schil de appelen en snijd ze in stukjes, leg ze in een pan en voeg de rest van het citroensap toe en een klein beetje water.

  • Als de appelen na ongeveer 15 minuten een grove massa geworden zijn voegt u de rest van de boter toe.

  • Goed roeren en laten rusten.

  • Als de fazant klaar is, nog 5 minuten laten rusten Daarna snijden.

  • De braadjus met de uitjes, rozijnen en citroen “zestes” mengen met de appelmoes en erbij serveren.

Aperohapjes

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon