Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  • Verwarm de oven voor op 110°C .

  • Spoel de to-maten en dep ze droog.

  • Snij ze vervolgens in 2 en leg ze met de snijkant naar boven op een bak-plaat.

  • Bestrooi met zeezout en laat 3 uur drogen in de oven.

  • Keer de tomaten om en laat nog 3 à 4 uur drogen.

  • Laat ze afkoelen op een rooster Giet er kokend water over , laat 10 minuten weken en goed laten uitlekken.

  • Dep ze droog met keukenrol.

  • Schep de tomaten met de oregano en de pimentjes in potten.

  • Overgiet met olijfolie en sluit de potten hermetisch.

  • Laat de tomaatjes minstens 12 uur staan voor u er van proeft.

Tip van je keurslager

Lekker in een zomerse salade, maar ook bij pasta,

pizza en op toast.

4 weken houdbaar.

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Gedroogde tomaatjes in olijfolie

Gevulde aardappelen met rauwe ham