Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Laat het brood in melk weken en knijp vervolgens lichtjes uit.

  2. Hak de ui, knoflook en peterselie fijn.

  3. Fruit de ui goudgeel in de boter. Voeg het brood, de peterselie, peper en zout en wat nootmuskaat en knoflook toe.

  4. Laat even fruiten. Neem de pan van het vuur en roer er het losgeklopt ei door.

  5. Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa en vorm er een enigszins langwerpig brood mee.

  6. Leg het gehaktbrood in een vuurvaste schaal en overgiet met een klontje gesmolten boter.

  7. Schuif in een nietvoorverwarmde oven en stel de temperatuur op 200 graden in.

  8. Wanneer deze temperatuur bereikt is, laat een half uur bakken.

  9. Verminder vervolgens de temperatuur tot 150 graden en laat nog een half uur verder garen.

Tip van je keurslager

Door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak. Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Blinde vink met natuurjus en bloemkool met witte bloemkoolsaus

Cordon bleu met seizoensgroenten en provençaalse saus