Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Verwarm de oven op 160 graden, conventioneel, boven en onderwarmte.

  2. Bak de loze vinken aan in boter in een pan waarin ze net mooi passen. Ze hoeven enkel een mooi bruin korstje te krijgen, we gaan ze verder laten garen in de oven.

  3. Doe de loze vinken in een ovenschaal en zet ze een half uur in de voorverwarmde oven.

  4. Blus de pan met de runderfond.

  5. Kook de diepvries bloemkool helemaal plat in gezouten water. Laat uitlekken en mix glad. Proef en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Het zou moeten proeven naar gewone witte saus. Om de bloemkoolsaus helemaal mooi glad te krijgen kan je altijd een beetje (volle) melk toevoegen tijdens het mixen.

  6. Maak de verse bloemkool schoon en verdeel in roosjes.

  7. Zet een pot met flink gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

  8. Kook de bloemkoolroosjes gaar in 10 tot 15 minuutjes.

  9. Smelt in een steelpannetje op laag vuur 20 gram echte boter. Voeg 1 eetlepel bloem toe en meng met een houten lepel.

  10. Blijf roeren op een zacht vuurtje tot de bloemgeur en -smaak volledig verdwenen zijn. Het mag gerust een beetje bruinen, maar NIET verbranden.

  11. Haal de loze vinken uit de oven, meng de oven braadjus en de ingebakken runderfond met de roux om zo een mooie gladde saus te krijgen. Proef en kruid indien nodig bij.

  12. Haal de touwtjes van de vinken en overgiet ze met de jus. Serveer met de bloemkool en de witte saus.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham