Doorgaan naar content

Bereiding

  1. Marineer de hertenbiefstukken 12 uur lang in de wijn met de jeneverbessen, de tijm, de peper, de gehakte ui en de kleingesneden wortel.

  2. Zeef de marinade en laat de biefstuk uitlekken.

  3. Laat de marinade 10 minuten op een laag vuur inkoken en voeg daar de veenbessencompote aan toe.

  4. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de hertenbiefstukken aan beide zijden bruin (zo’n 3-4 minuten aan iedere kant).

  5. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze 5 minuten rusten.

  6. Blus de bakboter met de marinade en de cognac en breng dit al roerend aan de kook.

  7. Serveer de hertenbiefstuk met de cognacsaus.

Tip van je keurslager

Hertenvlees heeft een mildere smaak dan andere wildsoorten, maar is steviger dan ree. Hert kan je stoven, marineren, of bereiden als een biefstuk. Makkelijk: als steak moet je hem gewoon kruiden met peper en zout en kan je hem rood of rosé bakken.

Hertenbiefstuk in Cognacsaus

Wildpaté met chutney van appel en rozijn