Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 20 minuten bereidingstijd

  1. Schil de gember en snij in fijne plakjes, leg opzij.

  2. Pel de look en snij ook in fijne plakjes, leg opzij.

  3. Snij de volledige lente ui in ringetjes en zet mee opzij.

  4. Neem een steelpannetje en doe er alle ingrediënten, behalve de kip, in. Breng op een zacht vuurtje aan de kook en laat inkoken tot je een dikke siroop hebt.

  5. Doe de siroop in een kom en laat volledig afkoelen.

  6. Snij de kippendijen in blokjes van een 2 à 3 cm en meng ze onder de afgekoelde marinade.

  7. Laat 2 uur marineren in de koelkast.

  8. Maak de spiesjes, dit kan je gerust ook op voorhand doen, en bewaar ze in de koelkast.

  9. Steek je barbecue aan en zorg voor mooie gloeiende kolen, yakitori moeten heet gegrild worden!

  10. Gril de yakitori terwijl je ze continu omdraait, zo krijg je een egale garing langs alle kanten én dat mooie gekarameliseerde effect!

Tip van je keurslager

Gebruik je houten satéstokjes? Laat deze dan eerst een paar uur weken in water, zo gaan ze niet verbranden tijdens het bakken!

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Japanse yakitori van kippendij

Lenterolletjes met steak tartaar