Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 20 minuten bereidingstijd

 1. We maken eerst de dipsaus. Neem een kommetje en doe daarin 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vloeibare bloemenhoning en 2 eetlepels sweet chilisaus. Meng alles mooi tot 1 geheel.

 2. Verhit een kleine koekenpan en rooster de sesamzaadjes, schud ze regelmatig zodat ze niet verbranden, ze mogen langs beide zijden een mooie bruine kleur hebben.
  Giet de hete sesamzaadjes rechtstreeks vanuit de pan in de dipsaus, en roer, zo verspreiden ze hun aroma mooi door de saus. Zet de dipsaus in de koelkast

 3. Kook de rijstnoedels zoals beschreven op de verpakking, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.

 4. Zet een aantal kommetjes of schaaltjes klaar. Snij de rode paprika, oranje paprika, en baby komkommers in julienne niet langer dan een 8 cm, korter kan geen kwaad. Doe ze soort per soort apart in een kommetje of schaaltje.

 5. Schil en snij de mango in dezelfde julienne, zet apart. Verwijder het harde stuk van de little gem en snij in julienne, zet opzij. Ook de rode kool mag in julienne gesneden worden, zet apart.

 6. Nu gaan we de tartaar snijden. Zorg voor propere handen, een proper scherp mes en een propere snijplank! Snij het vlees in dunne lapjes, die dan in reepjes en die dan weer in blokjes.

 7. Maak een hoopje van de blokjes en hak in een aantal keer het vlees nóg fijner, tot een echte tartaar. Een scherp mes is écht belangrijk, anders ga je het vlees pletten in plaats van hakken.

 8. Neem een kom, doe daarin het vlees samen met 1 koffielepel sojasaus en een royale hoeveelheid peper van de molen. Meng alles goed door elkaar.

 9. Nu gaan we de lenterolletjes samenstellen. Neem hiervoor een propere, droge snijplank en zie dat al je ingrediënten in de buurt staan!

 10. Neem een grote ronde schaal, een taartvorm werkt heel goed, en vul deze met warm water. Dompel een vel rijstpapier onder in het warme water en tel tot 15, haal het er voorzichtig uit, laat het even uitlekken en leg het mooi op je snijplank.

 11. Leg in het midden van het vel een beetje little gem, leg daarop een beetje van alle groentjes en de mango. Daarop wat rijstnoedels en scheutjes en daarop een beetje van de tartaar en wat blaadjes verse koriander.

 12. Vouw nu de bovenkant rond de vulling en span voorzichtig aan. Vouw de zijkanten over het rolletje en rol verder naar beneden, hou het rolletje voorzichtig wat gespannen. Leg op een bord met de plooi naar beneden. Leg ze NIET op keukenpapier.

 13. Herhaal dit tot je voldoende rolletjes hebt, gaandeweg zal je zelf merken welke volgorde van ingrediënten het beste werkt.

 14. Serveer met de dipsaus en wat verse limoen!

Tip van je keurslager

Deze lenterolletjes zijn kleurrijk, zitten bomvol smaak én ze zijn nog eens lekker gezond! Om ze een Belgische toets te geven vullen we ze onder andere met vers gesneden steak tartaar!
Rijstvellen, rijstnoodles, steak tartaar en verse koriander zijn onze basis ingrediënten. Voor de rest kan je eindeloos variëren met frisse groenten en kruiden. Probeer dus zelf zeker eens wat andere variaties uit, keep on rolling!

 Tip: Je kan de rolletjes en de dipsaus gerust een paar uurtjes op voorhand maken, bewaar ze dan afgesloten in de koelkast.

Aziatische gehaktballetjes

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Dragon kip souvlaki met groene couscoussalade