Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

 

  • Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de melk en de fijn gesneden sjalot. Voeg peper, zout en paprika naar eigen smaak toe.

  • Rol het mengsel in mooie ronde bouletten.

  • Plaats de bouletten in een ovenschaal, bedek met alumini- umfolie en bak gedurende 20 minuten in een op 200°C voor- verwarmde oven.

  • Verwarm de olijfolie in een grote pot en voeg de spekblokjes, de look, de ajuinen en de peterselie toe.

  • Wacht tot de ajuinen glazig worden en voeg daarna de bloem, het bier en peper en zout toe en roer. Laat ongeveer 30 minuten sudderen op een zacht vuur.

  • Meng de Luikse Siroop met de witte wijnazijn tot een glad mengsel en voeg dit toe aan de saus.

  • Voeg de bouletten toe aan de saus en laat nog 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

  • Schep de bouletten op een bord en overgiet met saus.

  • Dit gerecht is heel lekker met frietjes of puree.

Meer recepten zoals Belgisch, Een Tikkeltje Anders, Gehaktspecialiteiten, Typisch Belgisch, & Herfstrecepten

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon