Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de melk en de fijn gesneden sjalot. Voeg peper, zout en paprika naar eigen smaak toe.
Rol het mengsel in mooie ronde bouletten.
Plaats de bouletten in een ovenschaal, bedek met alumini- umfolie en bak gedurende 20 minuten in een op 200°C voor- verwarmde oven.
Verwarm de olijfolie in een grote pot en voeg de spekblokjes, de look, de ajuinen en de peterselie toe.
Wacht tot de ajuinen glazig worden en voeg daarna de bloem, het bier en peper en zout toe en roer. Laat ongeveer 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
Meng de Luikse Siroop met de witte wijnazijn tot een glad mengsel en voeg dit toe aan de saus.
Voeg de bouletten toe aan de saus en laat nog 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Schep de bouletten op een bord en overgiet met saus.
Dit gerecht is heel lekker met frietjes of puree.
Meer recepten zoals Belgisch, Een Tikkeltje Anders, Gehaktspecialiteiten, Typisch Belgisch, & Herfstrecepten