Bereid je barbecue voor.
Bereid de parelcouscous zoals op de verpakking en laat schrikken onder koud stromend water. Laat de parelcouscous uitlekken in een vergiet.
Doe de parelcouscous in een grote kom en meng met een eetlepel extra vierge olijfolie.
Kook de mini asperges kort beetgaar. Voeg eerst een snuifje bicarbonaat toe aan het water, zo blijven de asperges mooi groen!
Koel de mini asperges af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Snij de komkommer en de radijsjes in heel fijne stukjes en meng ze onder de parelcouscous.
Snij de mini asperges in stukjes en meng ook onder de salade. Kruid het geheel met peper en zout en 1 theelepel komijn.
Zet de salade in de koelkast.
Mix de 2 koriander bosjes met 4 eetlepels Griekse yoghurt en 4 eetlepels mayonaise. De stengeltjes mag je gerust mee mixen. Kruid het sausje naar smaak met peper en zout en zet afgedekt in de koelkast.
Gaar de merguez worstjes op de barbecue. Wanneer ze langs buiten te snel garen leg je ze op een minder heet plekje en laat je ze daar rustig verder garen.
Brokkel net voor het serveren de feta over de couscous salade en strooi er ook de granaatappelpitjes over.
Vergeet het sausje niet!
Merguez worstjes met een frisse parelcouscoussalade
Bereiding
Ongeveer 30 minuten bereidingstijd
Tip van je keurslager
Heerlijk kruidige worstjes met een knapperige salade. De frisse yoghurt saus zorgt voor een mooie afwisseling bij de worstjes. Een eenvoudig maar origineel barbecue gerecht dat snel klaar is!