Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  1. Verwarm de oven op 120 graden.

  2. Kruid de rosbief royaal met peper en zout langs alle kanten.

  3. Zet de rosbief op een ovenschaal in de oven. We willen hem garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Afhankelijk van je oven duurt dit een anderhalf uur.

  4. Voor de Yorkshire puddings: Neem een grote mengkom en klop de eieren, de melk en een snuifje zout tot een geheel.

  5. Zeef beetje bij beetje de bloem erbij, klop elke keer tot alle klonters verdwenen zijn.

  6. Zet in een maatbeker die makkelijk giet in de koelkast.

  7. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken.

  8. Zet de aardappelen in een pot koud water op het vuur met een eetlepel zout.

  9. Breng aan de kook en laat dan een kwartier doorkoken.

  10. Giet de aardappelen af, laat een grote klont goede boter tussen smelten en zet het deksel op de pot.

  11. Schud de aardappelen door elkaar zodat ze langs alle kanten geblutst zijn. Zet opzij.

  12. Breng in een andere pot wat water met een snuifje bicarbonaat aan de kook.

  13. Wanneer het water kookt, blancheer je kort de boontjes. Giet ze af en zet opzij.

  14. Pel en snipper de rode ui fijn en zet opzij.

  15. Wanneer de rosbief zijn kerntemperatuur heeft bereikt haal je hem uit de oven en dek je hem zachtjes af met aluminiumfolie.

  16. Verwarm de oven nu naar 240 graden.

  17. Neem een muffin bakplaat en vet elke vorm in met zonnebloemolie. De bakplaat mag meteen in de oven, want deze moet heet worden.

  18. Neem een gewone bakplaat en bedek deze met bakpapier, verdeel de aardappelen over de bakplaat.

  19. Wanneer de oven 240 graden heeft bereikt is de muffinvorm heet genoeg.

  20. Nu moet het even snel gaan, dus moest je de volgende stapjes met 2 kunnen doen, zoveel te beter!

  21. Neem de muffin bakplaat uit de oven en sluit de oven meteen.

  22. Verdeel het pudding beslag over de 12 muffinvormpjes en zet deze zo snel mogelijk terug in de oven, samen met de aardappelen.

  23. Laat alles nu 20 tot 30 minuten garen in de oven. De aardappelen moeten mooi goudbruin zijn, en de puddings moeten erg gerezen zijn en ook een mooie goudbruine kleur hebben.

  24. Verwarm op een zacht vuurtje de Grand Veneursaus in een steelpannetje.

  25. Na 20 minuten stoof je de uitjes in wat goede boter op een zacht vuur, de boontjes mogen er dan ook bij. Hou warm.

  26. Neem een grote koekenpan met een klont boter en geef de gegaarde rosbief nu langs alle kanten een mooie bruine korst!

  27. Snij de rosbief in stukken van een halve centimeter en serveer met de boontjes, aardappelen en Yorkshire puddings. Overgiet met hete Grand Veneursaus.

Tip van je keurslager

duur: 120 minuten

Aperohapjes

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon