Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 30 minuten bereidingstijd

 1. Pel en snij de sjalotjes in halve ringetjes en doe ze in een potje met rode wijn azijn, zet in de koelkast.

 2. Verwarm de oven op 120 graden. We gaan het vlees ‘reverse sear’ bereiden tot de gewenste bereiding. Dit kan je gerust een paar uurtjes of zelfs een dag op voorhand doen, handig wanneer je gasten hebt!

 3. Kruid het diamanthaasje met peper en zout en leg het in z’n geheel op een bakpapier op de rooster in de oven. Gaar het vlees tot de gewenste cuisson, controleer de kerntemperatuur met een kernthermometer. (bleu: 48-50, saignant: 50-53, à point: 53-56, bien cuit: 56-60+)

 4. Ondertussen kan je de dressing maken: Schil en look en de gember en snij in stukjes. Pers de limoen en gebruik ook de zeste van ¼ van die limoen. Mix het limoensap samen met alle andere ingrediënten voor de dressing en zet apart in de koelkast. Kruid de dressing ook met peper en zout!

 5. Wanneer het vlees zijn gewenste temperatuur heeft bereikt haal je het uit de oven en laat je het rusten zonder af te dekken.

 6. Hak de verse koriander en de munt fijn, zet opzij.

 7. Snij de honingtomaatjes in 2 en zet apart.

 8. Snij de baby komkommers in halve schijfjes en zet opzij.

 9. Snij de 2 lente uitjes in schuine reepjes, zet apart.

 10. Kies je voor niet pikant, dan gebruik je geen rood pepertje. Een beetje pikant: verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje. Pikant? Gebruik alles van het rode pepertje. Je kan het pepertje natuurlijk ook apart op tafel zetten voor wie wil!

 11. Schroei nu in een heel hete pan of grill pan of boven heel hete kolen het diamanthaasje toe, we willen een mooi korstje! Laat het haasje onafgedekt rusten.

 12. Meng in een grote kom de slamix, honingtomaatjes, komkommertjes, uitgelekte sjalotjes, de munt en koriander en de lente uitjes door elkaar. Meng er ook al 1 eetlepel van de dressing door.

 13. Verdeel de sla over 4 borden. Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en leg deze op de sla. Werk af met gebakken uitjes, extra dressing en rode peper naar wens!

Tip van je keurslager

Een heerlijke klassieker, frisse salade met malse reepjes rundvlees. Een frisse dressing maakt het geheel af! Gebruik alleen maar verse ingrediënten voor deze salade voor een heerlijk Aziatische smaakbom!

Aziatische gehaktballetjes

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Dragon kip souvlaki met groene couscoussalade