Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  1. We beginnen met het maken van de vulling.

  2. Rooster de noten mix in een droge pan, haal van het vuur en hak grof.

  3. Hak 1 eetlepel verse peterselie fijn, zet opzij.

  4. Pel en snij 1 sjalot en het teentje knoflook fijn. Stoof ze in wat boter glazig.

  5. Zet het vuur zachter en voeg de Philadelphia toe, laat zachtjes smelten.

  6. Voeg de gehakte noten, 1 eetlepel droge tijm, 1 eetlepel gesnipperde peterselie en een halve koffielepel mosterd toe. Roer alles goed en kruid met peper en zout.

  7. Haal van het vuur en zet in een kommetje in de koelkast om wat op te stijven.

  8. Verwarm de oven op 200 graden.

  9. Schil de wortels en de pastinaak en snij ze in grove frieten. Doe ze in een grote mengkom.

  10. Snij de grote spruitjes doormidden en voeg ze samen met de kleine, hele spruitjes toe aan de mengkom. Het kan geen kwaad dat de spruitjes nog wat bevroren zijn.

  11. Pel en snij de rode ui in grove stukken, die mogen ook in de mengkom.

  12. Voeg toe aan de mengkom: 3 eetlepels olijfolie, een koffielepel gedroogde rozemarijn en peper en zout.

  13. Schud alles goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met olie en kruiden.

  14. Spreid de groenten uit op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze in de oven (200 graden) voor 40 minuten.

  15. Leg de 2 gevlinderde varkenshaasjes op een werkblad of snijplank. Bedek elk varkenshaasje met 4 schellen traag gegaard buikspek.

  16. Verdeel het Philadelphia mengsel in het midden van elk varkenshaasje, als een worstje.

  17. Rol de haasjes strak op (plooi de uiteinden wat naar binnen) en bind ze vast met keukentouw, of gebruik tandenstokers. Kruid ze nu ook de buitenkant met peper en zout.

  18. Neem een diepe braadpan en braad de gevulde varkenshaasjes looi bruin langs alle kanten in wat boter en plantaardige olie.

  19. Leg ze erna in een ovenschaal en dan mogen ze nog samen met de groenten een 16 tot 20 minuutjes mee garen in de oven.

  20. Ondertussen maken we de portosaus.

  21. Gebruik de pan waarin je het vlees hebt gebakken.

  22. Pel en snij de tweede sjalot fijn en stoof in dezelfde pan glazig met een beetje boter op een zacht vuurtje.

  23. Blus met de porto en de wildfond. Schraap alle aanbaksels los van de bodem.

  24. Voeg 3 takjes verse tijm toe en laat het rustig inkoken.

  25. Haal de takjes tijm eruit en voeg beetje bij beetje wat bruine sausbinder toe totdat je een mooie blinkende portosaus hebt.

  26. Snij de gevulde varkenshaasjes in medaillons van 2 tot 3 cm dik.

  27. Schep een streepje portosaus op het bord en leg daarin de gesneden medaillons

  28. Schik de groenten naast het vlees.

Tip van je keurslager

Heerlijk met kroketjes!

Meer recepten zoals Belgisch, Een Tikkeltje Anders, Feestgerechten, Typisch Belgisch, Wildgerechten, & Winterse Kost

Aperohapjes

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon