Verwarm de oven op 220 graden.
Snij de aardappelen in schijfjes van een halve cm, je hoeft ze niet te schillen.
Mix 5 eetlepels olijfolie met de afgeritste blaadjes van 4 verse rozemarijntakjes.
Meng in een grote mengkom de rozemarijnolie met de aardappelschijfjes en kruid met peper en zout.
Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat met een vel bakpapier op. Gaar 20 minuten in de oven, draai om en gaar nog eens 20 minuten.
Pel en snij de ui in fijne stukjes, doe hetzelfde met de 2 teentjes look. Zet opzij.
Neem een grote braadpan en geef de varkenshaasjes langs alle kanten een mooi bruin korstje in wat hete boter. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te zijn.
Wikkel de varkenshaasjes in zilverpapier en laat rusten.
Zet het vuur lager en stoof de ui en de look aan in de braadjus.
Voeg de bospaddenstoelen toe en laat deze even meebakken.
Blus met de room en laat het geheel zachtjes inkoken.
Proef en kruid met peper en zout.Wanneer de aardappelschijfjes bijna klaar zijn (je kan desnoods de grillfunctie even opzetten) leg je de varkenshaasjes een 5 minuutjes mee in de roomsaus. Het vocht van de gebakken haasjes in het zilverpapier mag mee in de roomsaus!
Roer vlak voor het serveren de verse bladpeterselie door de saus.
Varkenshaasje met bospaddenstoelen roomsaus en rozemarijn aardappelschijfjes
Bereiding
Ongeveer 60 minuten bereidingstijd