Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  • Bak de varkenskroon goudbruin aan alle zijden op hoog vuur.

  • Zet nadien in de voorverwarmde over op 180° gedurende 20 minuten.

  • Kruid met rozemarijn en peper en zout.

  • Braiseer het witloof met wat bruine suiker

  • Voeg een klein beetje water toe om verbranding tegen te gaan

  • Laat 5 minuten sudderen en zet opzij.

  • Snijd wortelen in julienne kook ze ongeveer 7 minuten

  • Gaar de schoongemaakte boontjes in kokend water gedurende 5 minuten

  • Wok de boontjes en wortelen in olijfolie samen met de schijfjes rode ajuin

  • Kook de Charlotte aardappelen beetgaar

  • Braiseer de aardappelen even in wat olijfolie

  • Maak van uw braadjus een lekkere saus door mosterd en bruine suiker toe te voegen, giet er nog een scheut rode wijn bij en meng.

  • Presenteer alle groenten en aardappelen samen in een vuurvaste schotel en leg het varkenskroontje erbij.

  • Serveer de saus apart.

Meer recepten zoals Belgisch, Een Tikkeltje Anders, Feestgerechten, Typisch Belgisch, & Winterse Kost

Aperohapjes

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon