Bak de varkenskroon goudbruin aan alle zijden op hoog vuur.
Zet nadien in de voorverwarmde over op 180° gedurende 20 minuten.
Kruid met rozemarijn en peper en zout.
Braiseer het witloof met wat bruine suiker
Voeg een klein beetje water toe om verbranding tegen te gaan
Laat 5 minuten sudderen en zet opzij.
Snijd wortelen in julienne kook ze ongeveer 7 minuten
Gaar de schoongemaakte boontjes in kokend water gedurende 5 minuten
Wok de boontjes en wortelen in olijfolie samen met de schijfjes rode ajuin
Kook de Charlotte aardappelen beetgaar
Braiseer de aardappelen even in wat olijfolie
Maak van uw braadjus een lekkere saus door mosterd en bruine suiker toe te voegen, giet er nog een scheut rode wijn bij en meng.
Presenteer alle groenten en aardappelen samen in een vuurvaste schotel en leg het varkenskroontje erbij.
Serveer de saus apart.
4 personen 👨👩👧👦
60 minuten ⏰
Belgisch, Een Tikkeltje Anders
Feestgerechten
Typisch Belgisch
Winterse Kost
Varkenskroon Jardinière
Bereiding
Ongeveer 60 minuten bereidingstijd