Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 15 minuten bereidingstijd

 1. Pel en snipper de ui fijn.

 2. Neem een grote koekenpan en bak het gehakt samen met de helft van de ui. Je hoeft geen vetstof te gebruiken. Kruid met peper en zout.

 3. Wanneer al het gehakt mooi gebakken is, voeg je 3 eetlepels sriracha saus toe en een klein snuifje gerookt paprikapoeder. Zet het vuur uit en meng alles door elkaar.
  Voeg gerust meer of minder sriracha saus toe naar wens!

 4. Warm je contactgrill of croque monsieur machine op.
  Bij het maken van de tosti’s gaan we het gehakt tussen 2 lagen jonge Beemster leggen. Zo smelt onze gehaktmengeling een beetje in de kaas en valt ze niet uit onze tosti tijdens het eten.

 5. Leg 4 sneden toastbrood op een snijplank en leg op elke snede een schelletje jonge Beemster.

 6. Verdeel vervolgens het gehaktmengsel over de 4 sneden, op de kaas.

 7. Leg op het gehaktmengsel opnieuw een schelletje kaas en sluit de tosti’s.
  Je kan naar wens de buitenkanten van de tosti’s nog besmeren met boter, maar de kaas, het gehakt én het sausje dat erbij komt zorgen al voor heel wat vetstof.

 8. Laat de tosti’s rustig bakken, ondertussen maken we ons sausje: meng 8 eetlepels zoete mayonaise met de overgebleven gesnipperde ui. Dit eenvoudige, maar frisse sausje past perfect bij onze pittige tosti’s! De gesnipperde ui zorgt voor die kleine ‘crunch’, om er zo een perfecte snack van te maken.

 9. Snij de vlam tosti’s diagonaal doormidden en serveer met het sausje!

Tip van je keurslager

Deze pittige croque monsieur variant is een klassieker in de voetbalkantines van onze noorderburen. Vaak wordt er dan een kant-en-klare diepvries versie verkocht, maar met dit recept maak je hem helemaal zelf. We werken met vers gehakt van je Keurslager, lekkere jonge Beemster en voegen voor de rest niet te veel toe, zo proef je ons heerlijke gehakt er nog goed door!

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon