Waterzooi van kip, jonge wortel, prei en peterselie-aardappel

4 personen
90

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 6 kipfilets
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 grote ui
  • 1 grote wortel
  • 1 staaf selder
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel roux
  • 1 bontje jonge wortelen
  • 4 staven jonge prei
  • 600 g vastkokende aardappelen

Bereiding:

  • Snij de ui, de grote wortel en de selder in grove stukken en voeg toe aan de kippenbouillon.
  • Laat eventjes opkoken, voeg de kipfilets toe en laat op een zacht vuurtje garen.
  • Haal het vlees uit de bouillon, zeef de bouillon en laat inkoken.
  • Voeg de room toe en laat verder inkoken.
  • Voeg de roux toe en laat indikken.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Schil de jonge wortelen en kook ze gaar in kokend gezouten water.
  • Snij de prei in plakjes en gaar ze in kokend gezouten water.
  • Doe de groenten en de kip in de saus en laat op een zacht vuurtje opwarmen.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Werk voor het doorgeven af met een klontje boter en fijngesneden peterselie.
  • Serveer in een diep bord.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt