Doorgaan naar content

Smul mee met Amerika tijdens 4th of July

4th of July, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag, is eigenlijk ook wel een beetje de nationale smuldag van de VS. Ze steken voor het vuurwerk eerst de barbecue aan en slaan massaal aan het grillen.

Hoewel we in België al heel lang vertrouwd zijn met de klassieke Amerikaanse (fast)food en snacks, kennen wij Eurpeanen veel van deze 4th of July-klassiekers nog niet. 

Dus … verlang je deze naar iets nieuws of wil je uitpakken met iets speciaals wanneer je barbecuet met vrienden en familie? Lees dan snel verder en ontdek welke recepten de Keurslagers voor jou hebben geselecteerd. Van sappige smashburgers tot originele BBQ-dishes, deze gerechten zullen je smaakpapillen zeker verrassen.

Amerikaans gehakttrio op de barbecue: moinkballs, shotgun shells en armadillo eggs

Deze drie heerlijke gerechten op basis van gehakt zijn perfect voor op de barbecue en zullen je gasten zeker imponeren.

  • Moinkballs: deze smakelijke balletjes zijn een combinatie van rundvlees (moo) en spek (oink). Ze worden gerold in een kruidenmix, omwikkeld met spek en daarna gegrild tot ze heerlijk krokant en sappig zijn.

  • Shotgun shells: gevulde pastabuisjes die eerst worden gegrild en daarna gebakken. Ze zijn gevuld met een mengsel van gekruid gehakt en kaas, wat zorgt voor een smeuïg en hartig hapje.

  • Armadillo eggs: deze lekkernijen bestaan uit jalapeñopepers gevuld met roomkaas, omwikkeld met gehakt en spek. Het resultaat is een pittige en smaakvolle traktatie die perfect is voor elke barbecue.

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Smashburgers

Een iconisch Amerikaans gerecht dat altijd in de smaak valt: de smashburger. Het geheim van deze burger zit in de bereiding. Het gehakt wordt tot een dunne schijf geplet op een hete plaat. Resultaat is een krokante buitenkant en een sappige binnenkant. Met gesmolten kaas, knapperige sla, verse tomaten en een zachte burgerbun is dit een absolute klassieker die niet mag ontbreken op jouw 4th of July-menu.

Tacoshells met kruidig gehakt en prei

Voor een tex-mex twist op je barbecuefeest vul je tacoshells met kruidig gehakt en prei. Dit gerecht is niet alleen makkelijk om klaar te maken, maar ook perfect om met het hele gezin van te genieten.

Smash burgers

Taco shells met gekruid gehakt en prei

Reverse sear T-bonesteak

Voor de echte vleesliefhebbers is er niets beter dan een perfect bereide T-bone steak. De ‘reverse sear’-methode zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart, met een prachtige korst aan de buitenkant en sappig, mals vlees binnenin. Gaar de steak eerst langzaam op een lage temperatuur, gevolgd door een korte, hete sear op de barbecue. Serveer met een frisse salade en een smakelijke aardappelsalade voor de ultieme barbecue-ervaring.

Reverse sear T-bone steak

Sluit 4th of July af met een feestmaal

Met deze heerlijke Amerikaanse gerechten van jouw Keurslager wordt 4th of July ook in jouw tuin een culinair succes. Bezoek onze website voor de volledige recepten en meer inspiratie voor je volgende barbecue.

Oh ja, … Happy grilling!