Doorgaan naar content

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

Bereiding

Ongeveer 30 minuten bereidingstijd

  1. Meng het gehakt met de eieren, het fijngesneden sjalotje, de panko en de mosterd. Kruid af met peper en zout.

  2. Maak balletjes van het kippengehakt en kook ze gaar in kippenbouillon.

  3. Stoof ondertussen de fijngesneden ui en look aan in olijfolie. Bevochtig met de bouillon van de kippenballetjes. Voeg er de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe. Laat zachtjes koken. Mix de saus glad. Kruid af met peper en zout.

  4. Doe de balletjes in de saus en laat zachtjes opwarmen. Werk af met fijngesneden kippenwit.

  5. Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

Broodje met Keurprimeur