Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Verwarm de oven op 160 graden, conventioneel, boven en onderwarmte.

  2. Pel en snij de halve ui in fijne stukjes, hou apart.

  3. Pel en snipper de teentjes look fijn, doe bij de ui.

  4. Verwijder de steel en de zaadjes van de 2 paprika's en snij in blokjes van ongeveer 1 cm, zet apart.

  5. Snij de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm, hou opzij.

  6. Neem een grote, diepe braadpan en verwarm wat olijfolie op een middelmatig vuur.

  7. Stoof alle groenten kort in de braadpan en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.

  8. Rits 2 stengels verse tijm in de saus, samen met 1 eetlepel provençaalse kruiden.

  9. Laat de saus een half uurtje op een zacht vuur inkoken. Proef en kruid bij met peper en zout.

  10. Verwarm ondertussen de puree in een microgolfbestendige schaal met deksel.

  11. Verwarm ondertussen in een koekenpan een ruime hoeveelheid zonnebloemolie. We willen de cordon bleus echt laten souffleren in de hete olie.

  12. Bak de cordon bleus mooi aan langs alle kanten tot ze rondom rond mooi bruin zijn.

  13. Zet ze in een ovenschaal in de oven voor 15 tot 20 minuutjes.

  14. Serveer de cordon bleus met de warme provençaalse saus en met dampende puree!

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham