Gebakken chipolata, bulgur met gegrilde groenten en pittige tomatensaus

personen

Ingrediënten voor personen:

  • 4 chipolata worsten
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • olijfolie
  • 200 g bulgur
  • 2 uien
  • 4 dl kippenbouillon
  • 200 g tomatenpulp
  • 1 rood pepertje
  • 1 teentje look
  • tijm

Bereiding:

  • Snij de courgette in dikke plakken, de paprika in stukken en grill ze aan.
  • Doe de mengeling van de groenten in een ovenschaal, voeg er wat olijfolie, een teentje look en tijm aan toe.
  • Kruid met peper en zout. Laat een 10-tal minuten verder garen in een oven van 180°C.
  • Snij één ui fijn en stoof aan in olijfolie.
  • Voeg er de bulgur aan toe en bevochtig met de kippenbouillon.
  • Laat zachtjes verder garen onder deksel.
  • Meng er de gegrilde groenten onder en kruid eventueel nog af met peper en zout.
  • Snij het rode pepertje, het teentje knoflook en één ui fijn en stoof aan in olijfolie.
  • Voeg er de tomatenpulp aan toe en laat zachtjes koken.
  • Mix de saus en kruid af met peper en zout.
  • Bak de chipolata aan. Kruid af met peper en zout.

Tip van je Keurslager!

  • Serveer in een schaal.
Jouw Keurslager in de buurt