Home
Over ons
Blog
Recepten
Je keurslager
De wereld rond
Jobs
Gebakken chipolata, bulgur met gegrilde groenten en pittige tomatensaus
personen
Ingrediënten voor personen:
4 chipolata worsten
1 groene courgette
1 gele courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
olijfolie
200 g bulgur
2 uien
4 dl kippenbouillon
200 g tomatenpulp
1 rood pepertje
1 teentje look
tijm
Bereiding:
Snij de courgette in dikke plakken, de paprika in stukken en grill ze aan.
Doe de mengeling van de groenten in een ovenschaal, voeg er wat olijfolie, een teentje look en tijm aan toe.
Kruid met peper en zout. Laat een 10-tal minuten verder garen in een oven van 180°C.
Snij één ui fijn en stoof aan in olijfolie.
Voeg er de bulgur aan toe en bevochtig met de kippenbouillon.
Laat zachtjes verder garen onder deksel.
Meng er de gegrilde groenten onder en kruid eventueel nog af met peper en zout.
Snij het rode pepertje, het teentje knoflook en één ui fijn en stoof aan in olijfolie.
Voeg er de tomatenpulp aan toe en laat zachtjes koken.
Mix de saus en kruid af met peper en zout.
Bak de chipolata aan. Kruid af met peper en zout.
Tip van je
Keurslager
!
Serveer in een schaal.
Jouw Keurslager in de buurt
Misschien ook leuk
Ontdek meer >
Geflambeerde pepersteak met gemengde sla en f...
20-30 min
3 personen
Grootmoeders vleesbrood
20-30 mins
4 personen
Trio van wildpaté met toast en confituur
15 minuten
4 personen