Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Kuis ondertussen de groene kool, verwijder de binnenste harde nerven en snij de rest in lange repen. Kook kort op in kokend gezouten water.
Bak het spek aan in boter.
Plet de aardappelen en voeg er de groene kool, het spek, de boter, een scheutje room of melk aan toe. Kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie.
Kleur de pepermedaillons aan beide zijden in olijfolie of boter. Kruid met peper en zout. Laat verder garen in de pan. Giet het vet af en blus de pan met de bruine fond en de room. Voeg de pepertjes toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid eventueel nog af.
Schik op een bord.
Pepermedaillon, romige pepersaus en stoemp met groene kool
Bereiding
Ongeveer 30 minuten bereidingstijd
Tip van je keurslager
De pepermedaillon, gehakt omwikkeld met spek en afgewerkt met peperbolletjes voor een extra pittige toets. Een uniek recept van Je Keurslager!