Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 20 minuten bereidingstijd

Salade van tomaat, jonge ui en basilcum

  1. Snij de tomaten in blokjes, voeg er de fijngesneden basilicum en jonge ui aan toe. Besprenkel met de olijfolie en witte wijnazijn, kruid af met peper en zout.

Salade van quinoa met gebakken champignons en knolselder

  1. Stoof een fijn versneden uitje aan in olijfolie, voeg er de quinoa aan toe en bevochtig met de kippenbouillon.

  2. Laat garen onder deksel op een zacht vuurtje.

  3. Snij de knolselder in blokjes, kook kort op in kokend gezouten water, giet af en laat afkoelen.

  4. Snij de champignons, bak ze aan in olijfolie met een fijnversneden uitje. Voeg er de knolselderblokjes aan toe en meng met de quinoa. Kruid af met peper en zout. Werk af met fijnversneden jonge ui.

Gebakken krielaardappel met look en peterselie

  1. Snij de krielaardappelen in stukken en leg ze in een ovenschaal. Doe er wat fijnversneden ajuin en look bij en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg er een takje tijm bij. Laat garen in de oven gedurende een 25-tal minuten op 180°C. Roer af en toe de aardappeltjes om.

  2. Serveer in een kommetje en werk af met fijngesneden peterselie.

Frisse salade met parmezaanschilfers

  1. Meng de sla met de parmezaan, de olijfolie, het sjalotje en de witte wijnazijn. Kruid af met peper en zout.

Salade van rode biet met feta en appel

  1. Snij de rode biet en de appel in gelijke blokjes. Meng er de olijfolie, witte wijnazijn, bieslook en feta onder. Kruid af met peper en zout.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

Broodje met Keurprimeur