Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  • Pel de ui en snij in grove stukken.

  • Was de prei en selder en schil de wortel en snijd grof.

  • Zet een kookpot met 2 liter water op het vuur.

  • Doe er de ui, prei, wortel, selder en de peperbolletjes en het bouillonblokje in en breng aan de kook.

  • Maak balletjes van het gehakt.

  • Kook ze gaar in de bouillon tot ze bovendrijven.

  • Schep met een schuimspaan de balletjes uit de bouillon en zeef het vocht en zet apart.

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in 4.

  • Pel de uitjes.

  • Smelt wat boter in een ruime kookpot.

  • Stoof de champignons aan en haal ze uit de pan.

  • Stoof er daarna de uitjes even in.

  • Giet er enkele eetlepels bouillon en laat 10 minuten stoven.

  • Haal uit de pan en laat afkoelen.

  • Doe weer boter in de pan en laat het vlees aan alle kanten bruin kleuren.

  • Kruid met peper en zout.

  • Overgiet met de bouillon tot het vlees net onderstaat.

  • Doe er het kruidentuiltje bij,

  • Breng aan de kook en zet het vuur dan lager.

  • Laat 1 à 1,5 uur onder het deksel sudderen, tot het vlees zacht is.

  • Maak een roux door 30 gram boter in een grote pan te smelten en roer er de bloem door.

  • Laat al roerend goed heet worden en bevochtig beetje bij beetje met bouillon.

  • Breng al roerend aan de kook en laat indikken.

  • Kruid de saus met peper, zout en citroensap.

  • Doe het vlees erbij en voeg dan de champignons, uitjes en de balletjes erbij.

  • werk af met wat verse room en roer zachtjes.

  • Laat nog even warmen.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham