Pel de ui en snij in grove stukken.
Was de prei en selder en schil de wortel en snijd grof.
Zet een kookpot met 2 liter water op het vuur.
Doe er de ui, prei, wortel, selder en de peperbolletjes en het bouillonblokje in en breng aan de kook.
Maak balletjes van het gehakt.
Kook ze gaar in de bouillon tot ze bovendrijven.
Schep met een schuimspaan de balletjes uit de bouillon en zeef het vocht en zet apart.
Maak de champignons schoon en snijd ze in 4.
Pel de uitjes.
Smelt wat boter in een ruime kookpot.
Stoof de champignons aan en haal ze uit de pan.
Stoof er daarna de uitjes even in.
Giet er enkele eetlepels bouillon en laat 10 minuten stoven.
Haal uit de pan en laat afkoelen.
Doe weer boter in de pan en laat het vlees aan alle kanten bruin kleuren.
Kruid met peper en zout.
Overgiet met de bouillon tot het vlees net onderstaat.
Doe er het kruidentuiltje bij,
Breng aan de kook en zet het vuur dan lager.
Laat 1 à 1,5 uur onder het deksel sudderen, tot het vlees zacht is.
Maak een roux door 30 gram boter in een grote pan te smelten en roer er de bloem door.
Laat al roerend goed heet worden en bevochtig beetje bij beetje met bouillon.
Breng al roerend aan de kook en laat indikken.
Kruid de saus met peper, zout en citroensap.
Doe het vlees erbij en voeg dan de champignons, uitjes en de balletjes erbij.
werk af met wat verse room en roer zachtjes.
Laat nog even warmen.
Bereiding
Ongeveer 60 minuten bereidingstijd