Doorgaan naar content

Kalfstournedos, wortel, pastinaak, rösti van aardappel en portosaus

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Schil de wortelen en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

  2. Schil de pastinaak, snij de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in grove stukken. Breng de blokjes in kokend gezouten water en kook ze kort op. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Meng de room met dezelfde hoeveelheid water en kook er de grove stukken in tot ze volledig gaar zijn. Mix ze glad en kruid af met peper en zout.

  3. Bak de wortelen en de stukjes pastinaak aan in olijfolie of boter. Kruid af.
    Kook voor de saus, de porto in met de bruine fonds en het fijngesneden sjalotje.

  4. Schil de aardappelen en rasp ze fijn, kruid af met peper en zout. Bak in een tefal pan aan beide zijden mooi krokant aan. Laat eventueel verder garen in de oven.

  5. Bak de kalfstournedos mooi bruin aan in boter of olijfolie.

  6. Schik alles op een bord.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

Broodje met Keurprimeur