Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  • Bestrooi de bouten met peper en zout. Smeer de bouten in met olijfolie met een kwastje.

  • Pluk de tijm van de takjes en strooi over de bouten.

  • Laat even in koelkast trekken.

Voor de saus

  • Fruit de zeer fijn gesneden ui en look in wat olijfolie.

  • Giet er het limoensap bij samen met de witte wijn.

  • Giet er nog 2 eetlepels olijfolie bij.

  • Even opwarmen.

  • Dan het blokje kippebouillon erbij doen samen met een glas water.

  • Nog wat tijm toevoegen. Alles opkoken tot een gladde saus

  • Grill nu de bouten aan beide zijden op de barbecue.

  • Leg de bouten dan in een alu schaal of ander recipiënt dat op de barbecue kan staan en giet er de saus over.

  • Laat een twintigtal minuutjes op de barbecue pruttelen op de minst hete zone tot de kip helemaal gaar is.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham