Doorgaan naar content

Quiche met champignons, lente-ui en Oud Brugge kaas

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Snijd de witte champignons in 4. De shiitake eventueel in 2. Pel en pers de knoflook fijn met een knoflookpers, of snipper heel fijn. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen.

  3. Verhit een klontje boter in een bakpan en bak de champignons gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

    Voeg de knoflook en lente-uitjes toe en roerbak nog 1 minuut.

  4. Klop de eieren op met de room en kruid voldoende met peper, zout en nootmuskaat.
    Rasp de Oud Brugge kaas of hak fijn.

  5. Rol het bladerdeeg uit over een ronde bakvorm. Prik met een vork 4 kleine gaatjes op de bodem van het bladerdeeg.

  6. Beleg het bladerdeeg met de gebakken champignons en lente-ui en gemalen kaas.
    Overgiet met het roommengsel en plaats in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 à 35 minuten.

  7. Maak een dressing voor het slaatje met de olijfolie, witte-wijnazijn en honing. Besprenkel de gemengde sla met de dressing en kruid met een beetje peper en zout.

  8. Serveer de quiche warm, lauw of koud met het slaatje.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham