Doorgaan naar content

Stoofpotje van zacht gegaarde varkenswangetjes, witte asperges en jonge spinazie

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  1. Bak de varkenswangetjes mooi bruin aan, voeg er de look en het fijngesneden sjalotje aan toe. Blus met de porto en bruine fond. Laat 1 uur zachtjes garen onder een deksel. Haal de wangetjes uit de jus en laat de jus wat verder inkoken, bind eventueel op met roux.

  2. Schil de asperges, snij ze in 3 gelijke stukken en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Haal ze uit het water en dep ze droog.

  3. Stoof de witte asperges kort aan in boter of olijfolie, voeg er de spinazie aan toe en kruid af met peper en zout.

  4. Serveer met gekookte aardappelen.

Tip van je keurslager

Tip: vervang eventueel de porto door een lokaal bruin biertje

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham