Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

  1. Neem een grote braadpan met boter en verwarm deze op een middelhoog vuur.

  2. Snij de speklapjes in kleine blokjes. Snij de rode ui fijn en snij het teentje look ook fijn. Zet opzij.

  3. Snij de varkenswangetjes in 2 en bak ze aan.

  4. We willen enkel een mooi bruin korstje. Bak de wangetjes in verschillende keren zodat je geen overvolle pan krijgt; Want dan gaan ze te veel sudderen in plaats van bakken.

  5. Haal de gebakken wangetjes uit de pan en zet opzij.

  6. Bak de spekblokjes, ui en look en dezelfde pan.

  7. Blus de pan met 1 liter stout bier en voeg de zongedroogde tomaten toe.

  8. Breng aan de kook en voeg dan pas de gebakken wangetjes toe.

  9. Laat het geheel op een zacht vuurtje inkoken, zeker voor een uur!

  10. Wanneer het geheel eruit ziet als een mooi potje stoofvlees voeg je de diepvries erwtjes en wortelen toe, en laat je het nog 5 minuutjes pruttelen.

  11. Proef en kruid desnoods bij met peper en zout.

  12. Heerlijk met wat puree of groentenstoemp van jouw Keurslager!

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham