Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat wat afkoelen en snijdt ze in schijven van zowat 1 cm dik.

  • Was en droog het witloof , verwijder het bittere deel onderin en snijd in grove stukken.

  • Bak het witloof aan in boter.

  • Kruid met peper en nootmuskaat. Schenk er de melk bij en laat dan op een zacht vuur gaar stoven.

  • Laat goed uitlekken in een vergiet en vang het stoofvocht op.

  • Bak het gehakt rul in olijfolie en roer er een kipbouillon blokje door.

  • Schep het mengsel in een ovenschaal.

  • Leg er het witloof op en dek af met de aardappelschijfjes.

  • Maak een roux met de boter en de bloem.

  • Leng aan met het stoofvocht van het witloof en eventueel nog wat extra melk.

  • Roer, van het vuur, de helft van de kaas door de saus. Kruid bij naar smaak met peper en nootmuskaat, geen zout want de kaas zorgt immers voor het zout.

  • Giet de kaassaus over het gerecht.

  • Bestrooi met de rest van de kaas en zet onder de grill tot de kaas een mooie korst vormt.

  • Serveer er een groene salade bij.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Asperges met Hollandaise en Cecina de Leon

Aspergesalade met ham